Beleidsbepalend en strategisch HR Business Partner worden?
HR Business PartnerKlik hier voor meer informatie!

Page content

Case: ROC Zadkine afdeling HRM  – De transitie naar strategisch gesprekspartner

article content

Case: ROC Zadkine afdeling HRM – De transitie naar strategisch gesprekspartner

De HRM afdeling van ROC Zadkine bevond zich aan de start van een transitie naar strategisch partner, met als doel zo écht aan het realiseren van de organisatiedoelen te kunnen bijdragen. Om als strategisch gesprekspartner met de onderwijsdirecteuren en managementteams over de strategische HRM agenda in gesprek te kunnen, was er binnen de HRM afdeling de behoefte om getraind te worden in adviesvaardigheden. Van den Broek en Partners werd hiervoor ingeschakeld. Aan het woord is Eveline Burggraaf, teamleider HR adviseurs bij ROC Zadkine.

Wat was de aanpak?

“Op basis van het vraagstuk en met behulp van input uit intakegesprekken met de deelnemers werd een programma ontwikkeld met thema’s als: ‘het vergroten van je impact en jezelf als gelijkwaardig gesprekspartner positioneren’, ‘omgaan met weerstand’ en ‘effectief communiceren zodat de ander in beweging komt’. Deze thema’s kwamen tijdens de trainingsdagen aan bod en werden afgewisseld met casuïstiek die met behulp van een trainingsacteur werd gesimuleerd.”

Wat heeft het opgeleverd?

“Dit traject heeft ons geholpen om een goed begin te maken met het oppakken van onze nieuwe, strategische rol richting de onderwijsdirecteuren en managementteams. We hebben geleerd hoe je op iemands gedrag en communicatiestijl aansluit en hoe je je eigen communicatiestijlflexibiliteit kunt vergroten. Tevens hebben we geleerd hoe je de echte adviesvraag op tafel krijgt, in plaats van te werken aan ‘symptoombestrijding’.

“Deze training heeft bijgedragen aan een verandering in het HRM team”

De extra opbrengst van deze training is dat het ook heeft bijgedragen aan een verandering in het HRM team. We zijn opener naar elkaar geworden, we durven meer te delen en we hebben meer zicht gekregen op elkaars talenten en hoe we die kunnen benutten.”

Hoe heb je de samenwerking ervaren?

“We hebben de samenwerking met Van den Broek en Partners als heel prettig ervaren. Ze denken proactief met je mee, zijn flexibel en betrouwbaar en leveren goede kwaliteit!”


Wil jij ook graag hulp bij de transitie van jouw HR afdeling naar strategisch partner in business? Heeft jouw organisatie behoefte aan een HR afdeling met meer impact op directieniveau? Neem dan contact op met één van onze adviseurs!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comment Section

0 reacties op “Case: ROC Zadkine afdeling HRM – De transitie naar strategisch gesprekspartner

Plaats een reactie


*