Beleidsbepalend en strategisch HR Business Partner worden?
HR Business PartnerKlik hier voor meer informatie!

Page content

Op een nieuwe manier naar de toegevoegde waarde van HR kijken

article content

Op een nieuwe manier naar de toegevoegde waarde van HR kijken

Afgelopen maart rondde Suzanne Kober, HR consultant bij Pont Packaging BV, onze opleiding HR Business Partner succesvol af. Wij waren benieuwd hoe zij de opleiding heeft ervaren en gingen met haar in gesprek.

Suzanne, waarom heb jij voor onze opleiding gekozen?

Bij het zoeken naar een passende opleiding in Google, kwamen jullie al snel naar voren. Ik heb jullie wel met andere opleiders vergeleken, maar het brede programma in een relatief korte duur sprak me erg aan. En ook de ‘pauzes’ tussen de verschillende modules vond ik fijn, zodat je het geleerde in de praktijk kunt toepassen. Bovendien was voor mij de module over strategisch adviseren belangrijk en niet veel HR opleiders bieden dat aan. Alles afgewogen, inhoud versus investering, ervaringen van oud-deelnemers en opleidersscore op Springest, kwam jullie opleiding voor mij als beste uit de bus.

Wat waren voor jou de waardevolste onderdelen van de opleiding?

Voor mij was het werken met het Octogram ontzettend interessant. Het denken in kleuren en rollen, dit herkennen bij jezelf en bij de ander en daardoor een betere aansluiting vinden, pas ik al in veel situaties toe. Bijvoorbeeld bij het adviseren van de directieleden om hen op een impactvolle manier ‘mee te nemen’ in mijn advies. De inhoud van de module strategisch adviseren sluit hier goed op aan.
Daarnaast heb ik geleerd om op een nieuwe manier naar de toegevoegde waarde van HR te kijken. Laat ik mezelf leiden door de waan van de dag of stap ik daar uit en zorg ik voor een helicopterview? Doe ik wat er aan taken ligt of neem ik de regie en bepaal ik zelf wat goed voor de organisatie is?

Wat vind je van de praktische toepasbaarheid van de opleiding?

De praktische toepasbaarheid van de opleiding is juist wat mij aansprak. Door de voorbereidingsopdrachten werd ik behoorlijk aan het denken gezet: hoe doe ik het nu en hoe kan het anders? Gaandeweg ontwikkel je nieuwe ideeën, visie en probeer je in de dagelijkse praktijk gewoon dingen uit. Dit bespreek je tijdens de bijeenkomsten dan weer met de andere deelnemers. Het uitwisselen van en reflecteren op elkaars casuïstiek is dan ook erg waardevol.

Hoe deskundig vind je de trainers?

Ik merkte dat de trainers over veel kennis beschikken. Op vrijwel alles wat je zei, sloten zij aan met waardevolle inzichten. De praktijkervaring straalde er vanaf!

Voldeed de opleiding aan jouw verwachtingen?

Mijn verwachting was dat de opleiding praktisch zou zijn ingestoken en goed toepasbaar is. Dat was zeker het geval. Het was een leuke en leerzame opleiding, waarin ik stap voor stap in de praktijk leerde (en durfde!) toepassen wat we tijdens de modules behandelden.
Helaas vond ik de praktische toepasbaarheid van de module HR analytics dan weer wat tegenvallen. Ik snap dat het een taai onderwerp is, maar ik vond het zelf lastig om de vertaalslag te maken. De theorie kreeg wat mij betreft teveel aandacht.

Zou je de opleiding aan collega HR professionals aanbevelen en zo ja, waarom?

Zeker wel. Of je nu startend HR business partner bent of een senior HR professional die al wat jaren meegaat, je kunt veel uit deze opleiding halen. De inhoud is up to date, heel breed en op de toekomst van het HR vak gericht!

Ben jij benieuwd naar meer ervaringen met onze strategische HRM opleiding? Lees dan hier de referenties van oud-deelnemers. Meer weten over de opleiding zelf? Download dan hieronder gratis en vrijblijvend de brochure van onze opleiding HR Business Partner!

Na verschillende HR rollen bij Ordina, Ymere en ABN Amro te hebben bekleed, werkt Suzanne Kober tegenwoordig als HR consultant bij Pont Packaging BV. In deze rol is zij onder andere verantwoordelijk voor werving en selectie, performance management, opleiding en training, algemeen HR beleid en diverse HR projecten.

Comment Section

0 reacties op “Op een nieuwe manier naar de toegevoegde waarde van HR kijken

Plaats een reactie


*