Beleidsbepalend en strategisch HR Business Partner worden?
HR Business PartnerKlik hier voor meer informatie!

Page content

Nieuwe impulsen voor mijn HR kennis

article content

Nieuwe impulsen voor mijn HR kennis

Afgelopen maart rondde Paulien van der Linden, beleidsmedewerker HRM bij onderwijsstichting Arcade, onze opleiding HR Business Partner succesvol af. Wij waren benieuwd hoe zij de opleiding heeft ervaren en gingen met haar in gesprek.

Paulien, wat maakt dat je voor onze opleiding hebt gekozen?

Ik wilde graag mijn HR kennis weer up-to-date brengen en hier nieuwe impulsen aan geven. Wat me specifiek aan jullie opleiding HR Business Partner aansprak, was het korte, intensieve programma, waarvan de thema’s goed aansloten op de ontwikkelingen die binnen mijn organisatie gaande zijn.

Wat vond jij dan de waardevolste onderdelen van het programma?

Het Octogram was voor mij één van de waardevolste onderdelen van het programma. Het gaf mij inzicht in mijn kwaliteiten en waar ik zelf (in mijn ontwikkeling) sta. Het liep bovendien als een rode draad door de opleiding heen, waardoor het telkens terug kwam. Daarnaast vond ik strategisch adviseren erg toepasbaar. Het heeft me inzichten gegeven in de manier waarop ik adviseer, dat ik eigenaarschap mag laten waar het hoort en niet te ver op de troepen vooruit dien te lopen. En ook teamontwikkeling, hoe je van een groep een team maakt, komt goed van pas in het adviseren van directies op dit thema.


Tip: Wil jij in één dagdeel ontdekken hoe je van een groep mensen een zelforganiserend, high performance team maakt? Volg dan onze gratis Masterclass Teamontwikkeling!


Hoe praktisch toepasbaar vind je de opleiding?

Voor mij is de inhoud van de opleiding goed toepasbaar in de praktijk. Niet alleen vanwege bovenstaande, maar ook doordat veel theorie terugkwam in de businesscase die ik in mijn werkomgeving kan toepassen. Bijvoorbeeld als het gaat om de HR cyclus en hoe je eigenaarschap creëert bij medewerkers op hun eigen talentontwikkeling. Het onderwijs van, pak ‘m beet, 20 jaar geleden is immers niet meer het onderwijs van nu.

Wat vind je van de deskundigheid van de trainers?

Ik heb gemerkt dat de deskundigheid zeer groot is en dat de trainers over een stevige dosis praktijkervaring beschikken. Ook de manier waarop mij als deelnemer vragen werden gesteld, hoe ik een spiegel voorgehouden kreeg en de valuerende manier van begeleiden en beoordelen (Waarderend Onderzoeken) heb ik als positief ervaren. In alle eerlijkheid vond ik HR analytics wat minder uit de verf komen. Ik miste daarin het praktisch toepasbare.

Hoe heeft de opleiding aan jouw verwachtingen voldaan?

Wat me achteraf in positieve zin is opgevallen, is dat je bij de opleiding HR Business Partner echt door een proces gaat. In plaats van 4 losse modules van 2 dagen te volgen, ben je eigenlijk continu op een intensieve manier bezig met je eigen ontwikkeling als HR professional. Met name door het werken aan de businesscase. Wat ik jammer vond is dat niet alle literatuur volledig werd behandeld. Een schone taak om hier ook na de opleiding nog verder in te duiken.

Zou je de opleiding aan andere HR professionals aanbevelen en zo ja, waarom?

Absoluut! Kort samengevat vind ik de opleiding echt een aanrader door de combinatie van de korte duur, de intensiteit van de opleiding, de afwisseling tussen theorie en praktijk, de deskundige docenten en de rol van de talententest het Octogram gedurende de gehele opleiding.

Paulien van der Linden werkt als beleidsmedewerker HRM voor onderwijsstichting Arcade. Hier vervult zij de rol van sparringpartner voor het management, op onderwerpen als vitaliteit, verzuim, talentontwikkeling en strategische personeelsplanning. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor contacten met externe partijen zoals arbodiensten, outplacementbureaus en aanbieders van scholing.

Ben jij benieuwd naar meer ervaringen met onze strategische HRM opleiding? Lees dan hier de referenties van oud-deelnemers. Meer weten over de opleiding zelf? Download dan hieronder gratis en vrijblijvend de brochure van onze opleiding HR Business Partner!

Comment Section

0 reacties op “Nieuwe impulsen voor mijn HR kennis

Plaats een reactie


*