Beleidsbepalend en strategisch HR Business Partner worden?
HR Business PartnerKlik hier voor meer informatie!

Page content

Dit is wat de moderne HR professional in mijn optiek nodig heeft

article content

Dit is wat de moderne HR professional in mijn optiek nodig heeft

Afgelopen maart rondde Raoul Schepers, HR manager bij Rabelink Logistics, onze opleiding HR Business Partner succesvol af. Wij waren benieuwd hoe hij de opleiding heeft ervaren en gingen met hem in gesprek.

Raoul, waarom heb jij voor onze opleiding gekozen?

Ik heb bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) gestudeerd. Aanvullend daarop, was ik al een tijdje op zoek naar een opleiding waarmee ik mijn veranderkundige kennis kon aanscherpen en kennis over de nieuwste HR ontwikkelingen kon opdoen. Via de Nederlandse Vereniging van Personeelsmanagement en organisatieontwikkeling (NVP), waar ik lid van ben, werd ik op jullie opleiding geattendeerd. Ik werd geprikkeld door de nieuwste HR ontwikkelingen die tijdens het programma van de opleiding aan bod komen, de relatief korte duur en de koppeling met de praktijk.

Wat waren voor jou de waardevolste onderdelen van de opleiding?

Het Octogram, waarbij je leert om mensen te ‘lezen’ en hun gedrag te begrijpen, in combinatie met verandermanagement, vond ik het waardevolst aan de opleiding. In mijn perceptie moet de moderne HR professional in staat zijn om veranderingen binnen organisaties te begeleiden en in dit kader over gedegen kennis van menselijk gedrag beschikken.

Wat vind je van de praktische toepasbaarheid van de opleiding?

Er werden zowel door de trainers als de deelnemers veel praktijkervaringen gedeeld. Er was mijns inziens dan ook een goede balans tussen het opdoen van kennis en het behandelen van casuïstiek. Ook de voorbereidingsopdrachten en natuurlijk de businesscase zijn onderdelen die goed in de opleiding zijn geïntegreerd en tevens op de theorie aansluiten. Wat ik bovendien sterk vond is dat er ruimte en aandacht was voor de verdere ontwikkeling van mijn eigen visie op het HR vak. Bijvoorbeeld door het uitwisselen van ervaringen met deelnemers die in andere branches werken, maar vooral door de sterke integratie met de praktijk.

Hoe deskundig vind je de trainers?

Elke trainer beschikt vanuit zijn of haar eigen vakgebied over voldoende kennis. Daarnaast waren zij telkens in staat om de vertaling naar de praktijk te maken en een toekomstgerichte visie op het vak te schetsen. Ook werd ik regelmatig op scherp gezet en getriggerd om op een andere manier naar dingen te kijken. Tot slot vond ik de positieve manier van beoordelen, Waarderend Vernieuwen, bij de businesscase erg prettig.

Voldeed de opleiding aan jouw verwachtingen?

De opleiding heeft mijn verwachtingen overtroffen. Er zat nog meer diepgang in dan ik had verwacht, de veilige, open cultuur van de groep was heel bijzonder en stimuleerde het leerproces en er werd heel goed op de behoefte van de groep ingespeeld.

Zou je de opleiding aan collega HR professionals aanbevelen en zo ja, waarom?

Absoluut. Deze opleiding sluit perfect aan op wat moderne HR professionals in mijn optiek nodig hebben om zelf duurzaam inzetbaar te zijn en organisaties toekomstbestendig te maken.

Raoul Schepers werkt als HR manager voor Rabelink Logistics, een logistiek dienstverlener met ca. 400 medewerkers dat wereldwijd opereert. In die rol is hij verantwoordelijk voor het team van HR-professionals, het personeelsbeleid en de belangrijkste factor binnen de organisatie: de menselijke kracht optimaal tot zijn recht laten komen en daarmee de toegevoegde waarde voor de business te versterken.

Ben jij benieuwd naar meer ervaringen met onze strategische HRM opleiding? Lees dan hier de referenties van oud-deelnemers. Meer weten over de opleiding zelf? Download dan hieronder gratis en vrijblijvend de brochure van onze opleiding HR Business Partner!

Comment Section

0 reacties op “Dit is wat de moderne HR professional in mijn optiek nodig heeft

Plaats een reactie


*