Nieuwe vormen van organiseren hebben een stevige impact op organisaties. Door minder managers, een grotere span of control en flexibele werkvormen heb je niet altijd zicht op waar een medewerker mee bezig is. Hoe krijg je dan tóch een goed beeld bij het functioneren van die medewerker? En hoe zorg je dat performance management een bijdrage aan de ontwikkeling van die medewerker én de resultaten van de business oplevert?

Incompany workshop Het Nieuwe Beoordelen

Tijdens de incompany workshop Het Nieuwe Beoordelen krijgen jij en je collega’s inzicht in de noodzaak om anders naar beoordelen te kijken. Je leert welke vormen van beoordelen passen bij de medewerker van vandaag. Hoe dit de rol van de leidinggevende én de medewerker beïnvloedt. En hoe talentontwikkeling integraal met performance management samenwerkt, met betere prestaties als resultaat. Daarnaast behandelen we jullie specifieke casuïstiek, welke we van tevoren met elkaar hebben afgestemd, om zo optimale waarde uit de workshop te halen.

Investeer in de performance van jouw organisatie

Wil jij samen met jouw collega’s de incompany workshop Het Nieuwe beoordelen volgen? Of heb je een specifiek beoordelingsvraagstuk? We denken graag met jou mee over een oplossing op maat. Tevens zijn wij in staat om, volgens het 70-20-10 leerprincipe, continu én digitaal de gedragsontwikkeling van medewerkers op de werkvloer te stimuleren en te monitoren. Neem contact op voor meer informatie.

Resultaten na het volgen van de workshop

Na het volgen van de incompany workshop Het Nieuwe Beoordelen:

  • Zie je de noodzaak om met het nieuwe beoordelen aan de slag te gaan.
  • Snap je welke vormen van beoordelen bij de medewerker van vandaag passen.
  • Weet je wat hierin van zowel de leidinggevende als de medewerker wordt gevraagd.
  • Begrijp je hoe performance management en talentontwikkeling samenwerken voor méér werkgeluk en betere prestaties.

Download de brochure over onze incompany workshop Het Nieuwe Beoordelen!