Beleidsbepalend en strategisch HR Business Partner worden?
HR Business PartnerKlik hier voor meer informatie!

Page content

Andere HR opleiders brachten mij niets nieuws

article content

Andere HR opleiders brachten mij niets nieuws

Afgelopen maart rondde Tanja van der Zant, P&O coördinator bij Mitros, onze opleiding HR Business Partner succesvol af. Wij waren benieuwd hoe zij de opleiding heeft ervaren en gingen met haar in gesprek.

Tanja, waarom heb jij voor onze opleiding gekozen?

Ik zocht een opleiding waarbij ik in korte tijd weer volledig op de hoogte van de nieuwste HR ontwikkelingen zou zijn. Via de NVP, waar ik jullie vaker voorbij zie komen, ontdekte ik jullie HR Business Partner opleiding. Het intensieve en actuele programma in een relatief korte tijd sprak me aan en viel goed in mijn werk- en privésituatie in te passen. Doordat ik eerder een training bij jullie heb gevolgd, wist ik al dat jullie met deskundige, ervaren trainers werken. Dat was voor mij doorslaggevend. Ik heb nog vergeleken met andere HR opleiders, maar die brachten mij niets nieuws.

Wat waren voor jou de waardevolste onderdelen van de opleiding?

Ik vond de online talententest het Octogram zeer waardevol. Deze is in mijn eigen praktijk erg nuttig gebleken. Ik ben me meer bewust geworden van wie er tegenover me zit en hoe ik die persoon het beste kan ‘bereiken’. Door rekening met de verschillende rollen te houden gaat dat een stuk makkelijker. Daarnaast vond ik het principe van situationeel leidinggeven een echte eyeopener. Dus, hoe je de stijl van leidinggeven aan de fase van teamontwikkeling aanpast.

Ook de module over performance management met nieuwe vormen van beoordelen vond ik heel actueel. Wij zijn zelf bezig met de ontwikkeling naar resultaatverantwoordelijke teams, dus deze kennis komt mij zeer goed van pas.

Wat vind je van de praktische toepasbaarheid van de opleiding?

Voor mij was de praktische toepasbaarheid heel goed. Ik kan mezelf voorstellen dat als je zelf (nog) geen strategische rol bekleedt, dit minder goed op je huidige situatie aansluit. Natuurlijk kan het je wel helpen om een meer strategische rol te ‘veroveren’.

Hoe deskundig vind je de trainers?

De trainers zijn wat mij betreft stuk voor stuk deskundig, goed in staat om de verbinding met de groep te zoeken en voor veiligheid te zorgen, dat zie je niet bij elke opleider.

Voldeed de opleiding aan jouw verwachtingen?

Je hoort zoveel nieuwe termen in het HR vak; is het oude wijn in nieuwe zakken of echt iets nieuws? Deelname aan de opleiding HR Business Partner overtrof al mijn verwachtingen. Ik heb ontzettend veel nieuwe dingen geleerd en ben zowel als mens als professional gegroeid. Hierdoor ben ik nog beter in staat om waarde aan mijn organisatie toe te voegen.

Zou je de opleiding aan collega HR professionals aanbevelen en zo ja, waarom?

Het antwoord is ja, natuurlijk. De belangrijkste argumenten: je bent weer op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen, het sluit goed aan op de praktijk van de HR professional, zeker als je al in een strategisch rol zit en het is goed in te passen in je werk, qua duur en intensiteit. Bovendien zijn het gewoon goede trainers en is de inhoud top. Ik ben heel enthousiast.

Het enige dat ik jammer vond, is dat het ook ophield. Je bouwt als groep namelijk best wel wat op samen en dan ga je na een half jaar ineens ‘uit elkaar’. Lijkt me gaaf en waardevol om op de een of andere manier hier opvolging aan te geven. Bijvoorbeeld in de vorm van een terugkomsessie.

Tanja van der Zant is P&O coördinator bij Mitros. In die rol is zij verantwoordelijk voor advisering van directie over de volle breedte van het P&O vakgebied, stuurt zij het P&O team aan en coördineert zij de dagelijkse (operationele) processen.

Ben jij benieuwd naar meer ervaringen met onze strategische HRM opleiding? Lees dan hier de referenties van oud-deelnemers. Meer weten over de opleiding zelf? Download dan hieronder gratis en vrijblijvend de brochure van onze opleiding HR Business Partner!

Comment Section

0 reacties op “Andere HR opleiders brachten mij niets nieuws

Plaats een reactie


*


l>