Beleidsbepalend en strategisch HR Business Partner worden?
HR Business PartnerKlik hier voor meer informatie!

Page content

Hoe vergroot ik mijn impact: 8 ‘gouden’ tips

article content

Hoe vergroot ik mijn impact: 8 ‘gouden’ tips

Weet jij hoeveel indruk jij achterlaat bij anderen? Wat blijft mensen van jou bij? Hoe groot is jouw impact? Interessant om het antwoord op deze vragen te weten als je een belangrijke presentatie moet houden of solliciteert naar een andere baan, maar ook simpelweg om op je werk iets bij anderen voor elkaar te krijgen. Toch??!! Ik vind van wel en ben op onderzoek uit gegaan: hoe indrukwekkend ben ik eigenlijk?!

Wat is impact?

Natuurlijk is het handig om eerst vast te stellen waar we het over hebben. Wat is impact hebben, wat betekent dat? Dit blijkt al geen gemakkelijke opgave, want het heeft zoveel betekenissen! Een aantal op een rij:
1) Aanslag 2) Draagwijdte 3) Effect 4) Inwerking 5) Invloed 6) Krachtige inwerking 7) Lettertype 8) Uitwerking (mijnwoordenboek.nl)

Maar ik kom ook tegen: “Van nature invloed uitoefenen op anderen en als autoriteit geaccepteerd worden” (encyclo.nl). Ineens denk ik aan een film die ik in de kast heb staan, ‘The Vow’, waar het woord ‘impact’ in voor komt en dus indruk op me heeft gemaakt anders had ik het niet onthouden:
“The moment of impact. The moment of impact proves potential for change. Has ripples effects far beyond what we can predict. Sending some particles crashing together. Making them closer than before. While sending others spinning off into great ventures. Landing them where you’ve never thought you’ve found them. That’s the thing about moments like these. You can’t, no matter how hard you try, controlling how it’s gonna affect you. You just gotta let the colliding part goes where they may. And wait. For the next collision.”

Hij is mooi en er zitten wel interessante aspecten in, namelijk dat een moment van impact creëren kan leiden tot verandering. Mensen dichter bij elkaar brengt. Je kunt het niet controleren, het overkomt je en het beïnvloedt je. Nader onderzoek zorgt er voor dat ik het woord ‘impact’ verder ga ontleden. Een PACT is een verdrag of verbond tussen twee of meer partijen. Ah ha, dus je hebt altijd een ander nodig om überhaupt impact te bewerkstelligen, zonder ontvanger geen effect. Kom ik uiteindelijk op mijn eigen definitie uit: IMPACT is de invloed/het effect van een actie/persoon op iets of iemand anders!

Zelfonderzoek: hoe staat het met mijn impact?

Oké. Nu ik weet wat impact is, ben ik benieuwd hoe anderen mijn impact ervaren?! Na wat rondvragen bij mijn partner, familie, collega’s, klanten en deelnemers aan trainingen, krijg ik dingen terug als: “Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk.”, “Wat jij zegt geloof ik.”, “Ik zie het jou daadwerkelijk doen.”. Maar ook “Je heb oog voor mij.”, “Je toont oprechte belangstelling in mij.” en “Je bent aanwezig en vertelt boeiend.”. De andere kant van de medaille is: “Je mag duidelijker voor je mening uitkomen en bij je standpunt blijven.” en “Houd het kort en krachtig, je kunt te lang van stof zijn.” Ik vroeg om feedback en dan kan ik hem natuurlijk ook krijgen, logisch! En ik kan het prima plaatsen hoor, daar niet van. Het zet in ieder geval aan tot verder nadenken.

Het hebben van impact zit hem dus niet zo zeer in WAT ik zeg, maar HOE ik het zeg. Ik wil de beleving van mensen aanspreken en dat gebeurt voor 80 tot 90% door middel van non-verbale communicatie zoals je hoogst waarschijnlijk wel weet. Ik wil mensen positief beïnvloeden en betrekken, dat is het! Het creëren van impact heeft toch veel met beïnvloeden te maken. Yukl hanteert 9 beïnvloedingsstijlen voor gecontroleerde informatieverwerking oftewel, wat werkt het beste als mensen zich ervan bewust zijn dat ze beïnvloed worden. Uit onderzoek is gebleken dat de twee stijlen met de grootste kans op ‘actieve betrokkenheid’ INSPIREREN (90%) en CONSULTEREN (55%) zijn. De andere beïnvloedingsstijlen veroorzaken meer gehoorzaamheid of weerstand en daarmee krijg je veelal niet voor elkaar wat je voor elkaar wilt krijgen, integendeel!

Hoe vergroot je jouw impact; mijn ‘gouden’ tips

Ik zet voor je op een rij, wat ik vind dat werkt voor meer impact:

  • Blijf bovenal jezelf: hoe authentieker hoe beter!
  • Geloof wat je zegt: sta er achter en straal je enthousiasme/passie uit
  • Je mag er zijn: claim de ruimte en sta geaard met je IK punt naar voren
  • Maak contact: kijk mensen aan en betrek ze door vragen te stellen
  • Neem je tijd: laat wat je zegt ook binnen komen bij de ander door gebruik te maken van stiltes
  • ‘Less is more’: vertel wat je te vertellen hebt kort en krachtig
  • Neem jezelf serieus: dan doet een ander dat ook (houd je hoofd stil, je wenkbrauwen in toom en lach niet te veel)
  • Houd het positief en levendig: wissel af in toon, mimiek en gebaren.

Ik weet het, het klinkt zo simpel en logisch, maar dat is het natuurlijk niet altijd en voor iedereen. Maar uiteindelijk is zo weinig mogelijk ‘doen’ door gewoon zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven de allerbeste indruk die je kunt achterlaten. Dit brengt mij bij nader inzien tot mijn finale definitie: Impact is een afdruk van een indruk die met nadruk vraagt om een herdruk!

noortje li

Noortje van den Elsen heeft een achtergrond in het uitzendwezen en re-integratie en is ervaren in individuele coaching- en loopbaantrajecten. Binnen Van den Broek en Partners is ze specialist op het gebied van groepsgewijze trajecten en trainingen rond persoonlijke ontwikkeling en loopbaanbegeleiding.

Comment Section

0 reacties op “Hoe vergroot ik mijn impact: 8 ‘gouden’ tips

Plaats een reactie


*