Beleidsbepalend en strategisch HR Business Partner worden?
HR Business PartnerKlik hier voor meer informatie!

Page content

Ik wilde een goede gesprekspartner van het management worden

article content

Ik wilde een goede gesprekspartner van het management worden

Natuurlijk houd je als HR professional je vakkennis op peil en volg je trainingen. Het was echter al weer enige jaren geleden dat ik mijn laatste opleiding afrondde en ik wilde mijn professionele ontwikkeling weer een boost geven. Mijn wens op dat moment was om een betere adviseur en gesprekspartner van het management te worden, kortom: een HR Business Partner.

Ik heb voor kwaliteit gekozen

Na wat oriëntatie heb ik gekozen voor de opleiding HR Business Partner bij Van den Broek en Partners. Waarom? Het is een intensieve opleiding waar een beroep op je gedrevenheid en discipline wordt gedaan. Kundige trainers die naast het geven van trainingen, zelf ook als professional werkzaam zijn op het gebied van HR/bedrijfsvoering. Daarnaast de mogelijkheid om met de cursisten (HR professionals uit diverse sectoren) te sparren en van elkaar te leren.

Een strategisch HR vraagstuk als rode draad

Het schrijven van een paper is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Gelukkig hoefde ik over het onderwerp niet lang na te denken. We zaten op het moment van mijn deelname middenin een verandering, waarin onze redactie een grote slag moest maken van radio en televisie naar meer focus op online en social media. Hoe komen we nu van A naar B, met als uitgangspunt geen gedwongen verlies van medewerkers? Strategische personeelsplanning werd het centrale thema van mijn paper.

Ondertussen had ik de onderzoeksvragen geformuleerd, dus het raamwerk stond. Maar toen kwam de uitdaging om alle informatie te trechteren tot een goed onderbouwd en bondig stuk. Dankzij de goede begeleiding van trainer Erik Jan heb ik geschrapt en geschaafd tot de kern: een praktisch toepasbaar advies voor mijn organisatie!

Een bredere kijk op de organisatie

Naast het krijgen van handvatten voor een goed advies aan mijn werkgever, wilde ik ook graag een bredere kijk op de organisatie ontwikkelen. Hoe kan ik als volwaardig gesprekspartner op de ander aansluiten zonder alle ins en outs van zijn afdeling te kennen?

Het Octogram was voor mij een goed hulpmiddel om op een andere manier naar collega’s te leren kijken. Niet vanuit het vakinhoudelijke, maar juist vanuit hun voorkeursrollen. Wat zijn de belangen van de ander, welke vragen stel ik om mijn doel te bereiken? Uiteraard lukt dit niet van de ene op de andere dag, maar oefening baart kunst!

Een goede opleiding op niveau

De trainers beheersen hun vak en met name de thema’s adviesvaardigheden en verandermanagement waren voor mij erg waardevol. Zoals eerder gezegd heeft het ook meerwaarde om met andere HR vakgenoten dingen te delen en te merken dat zij met vergelijkbare vraagstukken rondlopen. Kort samengevat: een goede opleiding op niveau!

nienke-boltjes-liNienke Boltjes werkt als HR Adviseur bij Omroep Brabant. Nienke houdt zich bezig met het actualiseren en door ontwikkelen van alle HR instrumenten en HR beleid. Daarnaast werkt zij op projectmatige basis aan thema’s als reorganiseren/veranderen, duurzame inzetbaarheid, de gevolgen van de wet DBA en de veiligheid en gezondheid van medewerkers.

Wil jij jezelf als HR professional ontwikkelen tot partner in business van het management? En wil je leren om met jouw strategische adviezen écht van toegevoegde waarde te zijn? Volg dan onze opleiding HR Business Partner. Bekijk de opleidingspagina voor meer informatie of download hieronder de brochure!

Comment Section

0 reacties op “Ik wilde een goede gesprekspartner van het management worden

Plaats een reactie


*