Beleidsbepalend en strategisch HR Business Partner worden?
HR Business PartnerKlik hier voor meer informatie!

Page content

article content

Case: Avans Hogeschool – HR Business Partner Ontwikkeltraject

Wat was de aanleiding om het HR Business Partner Ontwikkeltraject te starten?

Avans staat voor een beweging naar zelforganiserende onderwijsteams. Een beweging waarin HR een belangrijke faciliterende rol heeft, onder meer door het inzetten op de rol van de HR business partner. Deze rol vroeg om een doorontwikkeling van onze medewerkers. Door aandacht voor inhoudelijke ontwikkeling, maar zeker ook gedragsontwikkeling. Omdat we erin geloven dat je nog zo’n mooie rugzak aan kennis kan hebben, maar je als HR business partner alleen goed kan bijdragen in het complexe veld binnen Avans wanneer de rugzak gevuld is op onderdelen als communicatie, dynamiek en het zijn van de persoon die je wilt zijn.

Wat heeft het HR Business Partner Ontwikkeltraject opgeleverd?

We zijn een jaar lang als team aan de slag geweest met kennis- en gedragsontwikkeling, door training, intervisie en toepassing in de praktijk. In termen van dienstverlening heeft dit een zichtbare verbetering opgeleverd. Interne klanten zijn meer tevreden dan een jaar geleden. Maar HR business partners zien vooral zelf ook dat er beter kan worden aangesloten op wat er speelt. Doordat de rugzak beter is gevuld met kennis over zelforganisatie, teamdynamiek, organisatieontwikkeling en leiderschap. Het fasemodel voor teamontwikkeling wordt regelmatig toegepast. En begeleiding in het neerzetten van een organisatiestructuur gaat beter door daarbij concrete handvatten te hebben ontwikkeld.

“De rugzak is beter gevuld met kennis over zelforganisatie, teamdynamiek, organisatieontwikkeling en leiderschap.”

Aansluiting op de behoefte van de interne klant gaat ook beter doordat er een gezamenlijke taal is ontwikkeld door veel terug te vallen op enkele basismodellen. Met het Octogram als belangrijkste basis. En zeker ook doordat er een steviger team van HR business partners is ontstaan. Naast het leren over teamdynamiek stond de eigen teamdynamiek van het de HR business partners net zoveel centraal. Dat maakte het ontwikkeltraject intens, leren over door naar je eigen gedrag te kijken is immers geen eenvoudige opgave. Maar het maakte het traject wel extra zinvol.

Hoe heb je de samenwerking met Van den Broek en Partners ervaren?

Avans heeft Van den Broek en Partners ervaren als een zowel prettige als professionele partner in het ontwikkeltraject van de HR Business Partners. Een dergelijk ontwikkeltraject kun je niet volledig uitbesteden aan een externe partij, dat moet je samen bouwen, in co-creatie organiseren en vraagt juist ook van de eigen organisatie stevige aandacht. Ook de match met de juiste trainers is essentieel. Juist in die context heeft Avans Van den Broek en Partners ervaren als een partij die daar ruimte voor geeft, zonder dat dat ten koste gaat van de toegevoegde waarde als begeleidende partij.

Voor Avans heeft het traject van de HR Business Partners de boost gegeven die nodig was om een stap te kunnen maken. De bijdrage van Van den Broek en Partners daarin is duidelijk. Sta je als organisatie voor een uitdaging, en heb je een partner nodig in de ontwikkeling om door te maken, dan raden wij Van den Broek en Partners zeker aan om bij te rade te gaan, en de samenwerking op te zoeken.

Stijn Blom, Coördinator team van HR Business Partners en Personeelsconsulenten, Avans Hogeschool

Comment Section

0 reacties op “Case: Avans Hogeschool – HR Business Partner Ontwikkeltraject

Plaats een reactie


*