Beleidsbepalend en strategisch HR Business Partner worden?
HR Business PartnerKlik hier voor meer informatie!

Page content

article content

3 must reads over performance management

Er valt de laatste tijd veel te lezen over performance management. Bijvoorbeeld in relatie tot nieuwe vormen van organiseren, continu leren en het vergroten van de wendbaarheid. Hierbij zijn onder andere van belang: vanuit positiviteit vertrekken, de continue dialoog voeren en bouwen aan een performance cultuur. Eerder deelden wij onze learnings over deze onderwerpen. Houd jij je als HR professional bezig met beoordelen en ontwikkelen? Lees dan onderstaande must reads over performance management!

Vanuit positiviteit vertrekken

Het evalueren en beoordelen van menselijke prestaties is een terugkerend onderdeel in ons leven. Zo word je onder andere beoordeeld op je schoolresultaten, je sportprestaties en je verantwoordelijkheden op het werk. Helaas ligt bij deze beoordelingen de focus vaak op het negatieve. Dit, terwijl wetenschappelijk is aangetoond dat positieve emoties ons helpen om open te staan voor het leren van nieuwe dingen, oplossingsgericht te denken en gefocust op een doel te zijn. Daarnaast versterken positieve emoties de onderlinge relaties en reduceren ze stress. Als je bedenkt dat onze traditionele beoordelingsvormen precies het tegenoverstelde bewerkstelligen, is het wel even slikken.

Lees meer over positieve psychologie, Appreciative Inquiry en de focus van probleem naar perspectief verleggen.

De continue dialoog voeren

Bij het bewegen naar zelforganisatie of andere vormen van nieuw organiseren wordt steeds vaker de traditionele HR cyclus aangepast of zelfs volledig losgelaten. In plaats daarvan wordt gekozen voor de continue dialoog, zodat er een lerende organisatie ontstaat. Dit heeft een grote impact op performance management en de rol en het gedrag van zowel leidinggevende als medewerker. De kwaliteit van het gesprek is dan extra van belang. Leren luisteren, openheid en goede afspraken maken kunnen je hierbij helpen.

Lees meer over het voeren van de continue dialoog.

Bouwen aan een performance cultuur

Om jezelf als professional te ontwikkelen, is het belangrijk zicht te hebben op de effecten van wat jij doet. Jouw eigen kritische blik daarop is waardevol, maar beperkt. Uit onderzoek blijkt dat afdelingen waar medewerkers elkaar van zowel complimenten als kritische feedback voorzien, het best presteren. Dit noemen we een performance cultuur, welke kenmerkend is voor teams in de volwassenfase van teamontwikkeling. Er zijn een aantal aspecten die het bouwen aan een performance cultuur in de weg kunnen staan en er zijn aspecten die een performance cultuur juist bevorderen.

Lees meer over de aspecten die van invloed op de performance cultuur zijn.

Incompany workshop Het Nieuwe Beoordelen

Ben jij op zoek naar inspiratie en praktische tools voor Het Nieuwe Beoordelen? Tijdens onze incompany workshop Het Nieuwe Beoordelen krijgen jij en je collega’s inzicht in de noodzaak om anders naar beoordelen te kijken. Je leert welke vormen van beoordelen passen bij de medewerker van vandaag. Hoe dit de rol van de leidinggevende én de medewerker beïnvloedt. En hoe talentontwikkeling integraal met performance management samenwerkt, met betere prestaties als resultaat. Daarnaast behandelen we jullie specifieke casuïstiek, welke we van tevoren met elkaar hebben afgestemd, om zo optimale waarde uit de workshop te halen. Download hieronder de brochure voor meer informatie!

Comment Section

1 reactie op “3 must reads over performance management


Plaats een reactie


*