Het nieuwe beoordelen gaat over het ontwikkelen van talent, niet over het afvinken van lijstjes die vooral benadrukken wat er mis gaat. Talentontwikkeling zorgt immers voor gelukkigere medewerkers én betere prestaties. Maar hoe verhouden het beoordelen van medewerkers en het ontwikkelen van talent zich tot elkaar? En hoe ga jij hier als HR professional of leidinggevende in de praktijk mee aan de slag?

Workshop Het Nieuwe Beoordelen

Tijdens de workshop Het Nieuwe Beoordelen (maatwerk mogelijk!) leer jij bewezen technieken om meer uit jouw beoordelingsgesprekken te halen. We gaan aan de slag met Appreciative Inquiry (Waarderend Vernieuwen) en het formuleren van MAGIE doelen: tools die bijdragen aan meer gemotiveerde medewerkers, betere resultaten en minder ongewenst verloop (zie onderzoek Gallup). Dit doen we op een heel praktische manier, zodat je het geleerde direct binnen je eigen organisatie kunt toepassen.

Een specifiek beoordelingsvraagstuk?

Heb je behoefte aan advies over de inrichting van jullie performance management cyclus? Wil je liever af van de jaarlijkse gesprekken en juist bewegen naar een continue dialoog over performance en talentontwikkeling tussen leidinggevende en medewerker? Wij denken graag met jou mee over hoe het huidige performance management systeem beter kan aansluiten op de medewerker van vandaag: zelfstandiger, kritischer en hoger opgeleid dan ooit.

Neem hiervoor direct contact met ons op!

Na de workshop Het Nieuwe Beoordelen:

  • Ben jij in staat om meer rendement uit jouw beoordelingsgesprekken te halen
  • Snap je hoe performance management en talentontwikkeling zich tot elkaar verhouden
  • Kun je de principes van Waarderend Vernieuwen toepassen en MAGIE doelen formuleren

Download de brochure over onze incompany workshop Het Nieuwe Beoordelen!