Het nieuwe beoordelen gaat over sturen op talent, in plaats van over afvinklijstjes die vooral benadrukken wat er niet goed gaat. Immers, sturen op talent resulteert in betere prestaties. Maar hoe doe je dat in de praktijk?

Workshop Het Nieuwe Beoordelen

Met de incompany workshop Het Nieuwe Beoordelen nemen we jou en je collega's mee in twee praktische instrumenten die jullie helpen om medewerkers te beoordelen op basis van wat er al goed gaat en wat er nog beter kan: Appreciative Inquiry en MAGIE doelen. De inzet van deze tools draagt bij aan meer gemotiveerde medewerkers, betere resultaten en minder ongewenst verloop (zie onderzoek Gallup). Je gaat hier heel praktisch mee aan de slag, zodat je het geleerde direct binnen jouw organisatie kan toepassen. In slechts een halve dag leer je bewezen technieken om meer uit je beoordelingsgesprek te halen. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die beoordelingsgesprekken voert, dus zowel voor leidinggevenden als HR professionals.

Download nu de brochure voor meer informatie!

Een specifiek beoordelingsvraagstuk?

Heb je behoefte aan advies over de inrichting van jullie performance management cyclus? Wil je liever af van de jaarlijkse gesprekken en juist bewegen naar een continue dialoog over performance en talentontwikkeling tussen leidinggevende en medewerker? Wij denken graag met jou mee over hoe het huidige performance management systeem beter kan aansluiten op de medewerker van vandaag: zelfstandiger, kritischer en hoger opgeleid dan ooit.

Neem hiervoor direct contact met ons op!

Download de brochure over onze incompany workshop Het Nieuwe Beoordelen!